Прес-центр12 березня 2020, 10:03

Обласна влада шукає приміщення, які відповідають вимогам для обсервації осіб, які контактували з хворими на коронавірус

Фахівці наголошують, що на обсервацію фактично направляються здорові люди, тож ніяких особливих заходів безпеки не потрібно, крім обмеження зовнішніх контактів.
Як найбільш прийнятний варіант розглядається санаторій-профілакторій «Привілля» ПАТ «Лисичанськвугілля», – повідомила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко під час засідання тимчасової обласної протиепідемічної комісії з питань запобігання занесенню та поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.
 «Приміщення розраховане на 70 койкомісць. Кімнати дозволяють створити належні умови для обсервації як окремих осіб, так і родин з двох-трьох людей», – поінформувала членів Комісії заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, – Але одного приміщення недостатньо. Тому органам влади нам місцях надане доручення знайти додаткові приміщення, які відповідають усім вимогам».
Вона також повідомила, що до області поступили засоби індивідуального захисту з Державного резерву. Найближчим часом надійде й відповідне обладнання.
 «Завдання, яке стоїть перед нами зараз, – вжити максимум заходів у Луганській області для того, щоб не допустити потрапляння інфекції коронавірусу в Україну», – наголосила Наталія Романенко.
Тож за дорученням очільника області Сергія Гайдая, до складу  Комісії включено представників силових структур.
За підсумками засідання заступник голови облдержадміністрації надала низку доручень. Зокрема, підготувати належним чином санаторій-профілакторій «Привілля» до прийому людей у разі виявлення фактів захворювання, спричиненого новим коронавірусом, на контрольних пунктах в'їзду-виїзду дотримуватися протиепідемічних норм, забезпечити належну дезінфекцію транспортних засобів на території області, провести роз’яснювальну роботу серед населення, особливо серед учнів закладів освіти тощо.
 
За данними матеріалами Луганської облдержадміністрації