Прес-центр21 вересня 2017, 18:09

Освітяни області провели у Міловському районі обласний науково-практичний семінар

Сьогодні, 21 вересня 2017 року в Зориківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся обласний науково-практичний семінар «Виховна система як оптимальний простір формування якостей сучасного лідера в умовах сільської громадсько-активної школи».
У роботі семінару взяли участь представники кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валентина Мартинова, Ірина Калько та Ольга Проніна, а також педагоги експериментальних навчальних закладів Біловодського, Міловського, Сватівського, Старобільського районів. Зі словами привітання звернулися до присутніх начальник відділу освіти Міловської райдержадміністрації Наталія Хрипко і Зориківський сільський голова Едуард Соляник.
Під час заходу освітяни Зориківської школи презентували власний досвід роботи з перебігу та отримання результатів дослідно-експериментальної роботи. Так, директор школи Олена Рубан ознайомила колег з основними методами виховної роботи по формуванню якостей сучасного лідера в умовах сільської школи. Наталія Тугай, вчитель історії, розповіла про роботу ради школи як органа державно-громадського управління.
Модель виховання лідерських якостей на розгляд присутніх представила Тетяна Соляник, вчитель початкових класів, а Світлана Жихарєва, вчитель фізики, провела з учасниками семінару методичний квест «Від лідера вчителя – до лідера учня».
Про взаємодію школи з територіальної громадою сільської ради йшлося у виступі сільського голови Едуарда Соляника, під час якого був представлений фоторепортаж «Партнерство школи і громади».
У практичному блоці заходу гості стали учасниками творчої галереї «Дари осені», де учні молодших класів разом з батьками розповіли про свої вироби з природного матеріалу. На вернісажі особистостей «Я – творча особистість» школярі середньої ланки в оригінальній формі представили свій клас. Потім учасників семінару запросили на засідання учнівської школи лідера «Мистецтво публічного виступу», під час якого міністри презентували діяльність центрів шкільної республіки ТЕМП.
Наприкінці зустрічі Світлана Пінігіна, заступник директора з навчально-виховної роботи, провела для усіх бажаючих майстер – клас «Виготовлення голуба».