Прес-центр29 жовтня 2018, 13:10

Педагог з Міловщини взяла участь у тренінгу з компетентнісного навчання у початковій школі у м. Києві

24-26 жовтня в м. Києві відбувся тренінг «Освіта на основі життєвих навичок в контексті Нової української школи» для учителів початкових класів, керівників районних та шкільних методичних об’єднань.

Організатори семінару та виконавці відповідного проекту — Міністерство освіти і науки України, Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Громадська організація «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту».

Мета тренінгу — підготовка тренерів з методики компетентнісного навчання у початковій школі для подальшого навчання вчителів закладів освіти Луганської області.

У цьому заході взяла участь учитель початкових класів, керівник методичної асоціації вчителів початкових класів Новострільцівського навчально-виховного комплексу Віра Чеча.

Учасники тренінгу ознайомилися з особливостями підходів і методів компетентнісного навчання у початковій школі, з навчально-методичним забезпеченням до викладання інтегрованого курсу «Я досліджую світ» (1 клас) і курсу «Вчимося жити разом» (за програмою предмета «Основи здоров’я» для 2-4 класів), з можливостями електронного мультимедійного підручника «Я досліджую світ».

Педагоги на практиці відпрацювали фрагменти тематичних тижнів для учнів 1-го класу за курсом «Я досліджую світ». Віра Миколаївна зі своєю творчою групою представили модель заняття з використанням фрагментів тематичного тижня «Вода в нашому житті».