Прес-центр11 червня 2020, 16:06

Під час пробного ЗНО необхідно дотримуватися протиепідемічних заходів

15 червня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, 17 червня – з усіх інших навчальних предметів.
Оскільки пробне ЗНО проводиться за особистим бажанням учасників, вони зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів у громадських місцях, про необхідність одягнення захисних масок чи респіраторів для допуску на пробне ЗНО кожен учасник повідомлений через персональний кабінет. Для безпечного проходження тестування в умовах адаптивного карантину вхід учасників до пунктів проведення пробного тестування відбуватиметься за наявності засобів індивідуального захисту – маски або респіратора (зокрема, виготовлених самостійно).
Наразі регіональні центри оцінювання якості освіти завершують підготовку до проведення пробного ЗНО: організовують закупівлю і доставку необхідних засобів захисту (антисептики і санітайзери) для пунктів тестування.
Нагадаємо, що відповідно до Положення про пробне зовнішнє незалежне оцінювання фінансування заходів з підготовки та проведення тестування здійснюється за рахунок коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб як оплата за надання послуги із проведення пробного ЗНО. Реєстрація особи, яка виявила бажання  пройти пробне ЗНО, добровільна та не є обов’язковою.
Так, вартість пробного ЗНО у 2020 році становить 138-150 гривень залежно від регіону проведення.
Слід зазначити, що Міністерство освіти і науки України спільно з НАК Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення ЗНО необхідними засобами захисту: медичними масками; безконтактними термометрами (пірометрами); засобами дезінфекції для рук; засобами дезінфекції для оброблення поверхонь; ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.
За матеріалами Українського центру оцінювання якості освіти та сайту Луганської ОДА - http://loga.gov.ua/oda/press/news/pid_chas_probnogo_zno_neobhidno_dotrimuvatisya_protiepidemichnih_zahodiv