Прес-центр24 червня 2020, 17:06

Питання неналежного водопостачання окремих вулиць селища розглянуто на засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, 24 червня, у райдержадміністрації відбулось чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Основним питанням порядку денного стало питання неналежного водопостачання окремих вулиць смт Мілове.
Начальник Міловської дільниці районного комунального підприємства «Старобільськвода» Микола Яроцький у своїм виступі зазначив, що Міловська дільниця РКП «Старобільськвода» є єдиним постачальником (надавачом послуг з централізованого водопостачання) питної води на території Міловського району. На сьогоднішній день підприємством забезпечується цілодобове постачання води споживачам селища відповідно до плану обсягів водопостачання.
Основними причинами неналежного водопостачання на вказаних вулицях селища, за даними підприємства, є недостатня потужність існуючого обладнання на водо-насосній станції 2-го підйому, з-за чого не забезпечується відповідний тиск у водопровідній мережі і вода не доходить до користувачів вказаних вулиць. Особливої актуальності проблема набуває в весняно-літній період, під час інтенсивних поливів огородини.
На стан водозабезпечення впливає майже повна зношеність водопровідної мережі на зазначених вулицях. Так, до 2019 року мешканці вулиць Міловська Оборонна, Желєзнодорожная були приєднані до водопровідної мережі смт Чертково Російської Федерації. У листопаді 2019 року відбулось перепідключення абонентів до старого селищного водогону, який експлуатується понад 40 років. Також наявний несанкціонований розбор води.
Для вирішення проблеми РКП «Старобільськвода» пропонує Міловській селищній раді розробити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію найбільш критичних ділянок водопровідних мереж селища. Таке вирішення питання не уявляється можливим, оскільки Міловська селищна рада не є балансоутримувачем водопровідної мережі смт Мілове, а процес передачі в оперативне управління Міловській селищній раді майнового комплексу Міловської дільниці РКП «Старобільськвода» триває.
Під час обговорення члени комісії розглядали різні варіанти вирішення проблеми. За результатами РКП «Старобільськвода» рекомендовано  підготувати пропозиції щодо технічної можливості підключення споживачів вулиць Оборонна, Желєзнодорожная, Робоча, Міловська в смт Мілове до нового водогону, збудованого в селищі в 2018 році.  А Міловській селищній раді до 02 липня 2020 року доручено організувати зустріч мешканців зазначених вулиць з метою доведення до них пропозиції РКП «Старобільськвода» та прийняття відповідного рішення.