Прес-центр13 березня 2019, 10:03

Питання реалізації заходів щодо легалізації найманої праці обговорили на розширеному засіданні міжвідомчої робочої групи у режимі відеоконференцзв’язку

11 березня 2019 року перший заступник голови Міловської райдержадміністрації, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації віталій Рукавіцин та начальник управління соціального захисту населення Вікторія Кошута взяли участь у розширеному засіданні міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці у режимі відеоконференцзв’язку.

На засіданні зазначалось, що у 2018 році кількість застрахованих осіб в області збільшилась на 6%. Важливу роль в легалізації зайнятості зіграло відновлення перевірок ГУ Держпраці у Луганській області. Так за період з листопада 2018 року до цього часу управлінням здійснено 60 інспекційних відвідувань з питань легалізації зайнятості та виявлено 40 неоформлених працівників.

Обласним управлінням Пенсійного фонду заздалегідь було підготовлено список суб’єктів господарювання, які за тими чи іншими критеріями мають ознаки використання неформальної зайнятості.

За підсумками засідання надано доручення керівнику місцевої робочої групи з питань легалізації найманої праці детально опрацювати вказаний перелік суб’єктів.