Прес-центр8 лютого 2018, 17:02

Питання реконструкції монументального комплексу «Україна - визволителям» розглядалося на засіданні Громадської ради при райдержадміністрації

Сьогодні, 8 лютого, у райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради. У роботі ради взяли участь голова райдержадміністрації Артур Король, начальник відділу культури райдержадміністрації Оксана Дубук та голова районної ветеранської організації Віктор Половинко.
Під час засідання члени Громадської ради розглядали питання реконструкції монументального комплексу «Україна - визволителям», який входить до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Цей комплекс було відкрито у травні 1973 року на честь визволення першої п'яді української землі – селища Мілове – від нацистських окупантів у січні 1943 року. Скульптурна композиція відображає реальні події, що відбулися січневого ранку 75 років тому: мати обіймає воїна-визволителя, що першим ступив на українську землю. Наразі пам'ятник потребує реставрації. Тому члени Громадської ради прийняли рішення звернутися до центральних органів влади, народного депутата Сергія Шахова із проханням допомогти у ремонті комплексу.