Прес-центр25 вересня 2019, 15:09

Питання водопостачання села Зоринівка розглянули на сесії Морозівської сільської ради

25 вересня 2019 року у Морозівській сільській раді відбулось засідання сесії Морозівської сільської ради за участю виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Віталія Рукавіцина, голови районної ради Юрія Кошути, заступника голови райдержадміністрації Олександра Альчакова, начальника управління агропромислового розвитку земельних відносин Ірини Великоцької-Прищепи та мешканців села Зоринівка.

Основним питанням порядку денного стало водозабезпечення мешканців села Зоринівка. Сільський голова Сергій Прищепа розповів, що Морозівська сільська рада замовила геологічну розвідку у селі та на прилягаючої до нього території, яка виявила повну відсутність питного водяного шару із стабільним дебітом в селі Зоринівка.

Найближче джерело водопостачання знаходиться на відстані 5 км на захід від села. Виготовлення проектно-кошторисної документації та будівництво підвідного водогону до с. Зорінівка зі свердловини с Шелестівка згідно чинного законодавствапотребує багато часу і триватиме не один рік. Адже мережа водопостачання проходитиме через землі приватної, державної та комунальної власності.

З районного бюджету виділено кошти у вигляді субвенції Морозівській сільській раді у розмірі 589 тис. грн для початку розробки проектно-кошторисної документації “Будівництво підвідного водогону до села Зоринівка Міловського району Луганської області” і вирішення питання забезпечення водопостачання села Зоринівка.

В ході обговорення було прийнято рішення про укладення договору щодо забезпечення підвозу води до с. Зоринівка тричі на тиждень та продовження збору даних для будівництва підвідного водогону в село Зоринівка з території України.