Прес-центр3 грудня 2019, 13:12

Питання запуску пілотного проекту електронного фермерського реєстру обговорили на робочій зустрічі у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

27 листопада, під головуванням заступниці Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інни Мєтєлєвої відбулася робоча зустріч щодо запуску пілотного проекту електронного фермерського реєстру. Участь у заході взяли представники Мінекономіки, Укрдержфонду, Світового банку, ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Пілотний проєкт розпочинається у грудні в 6-ти областях (Волинській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Черкаській областях), де створені мобільні групи для роботи з фермерами. До складу входять представники відповідальних департаментів ОДА, Укрдержфонду, дорадчих служб.

Учасниками фермерського реєстру будуть фермери, а також всі виробники сільгосппродукції. 

Довідково:

Метою створення фермерського реєстру є ідентифікація суб'єктів ринку та налагодження ефективної комунікації, спрощення доступу до банківського фінансування, впровадження програм таргетованої державної підтримки, створення інформаційно-аналітичної бази для оцінки ефективності впровадження програм державної підтримки, формування державної політики щодо розвитку сільського господарства та сільських територій, сприяння виправлення помилок в ДЗК та реєстрація договорів оренди, підвищення інвестиційної привабливості агросектору. 

Проєкт реалізується за підтримки Світового Банку та проєкту ЄС “Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні”.