Прес-центр19 листопада 2020, 11:11

Прем’єр-міністр: Уряд розподілив субвенцію регіонам для 243 об’єктів соціальної інфраструктури

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання 18 листопада вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.
Як відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, рішення дасть змогу перерозподілити субвенцію для місцевих бюджетів, щоб повною мірою реалізувати спільний з європейськими партнерами проект.
Надзвичайна кредитна програма для відновлення України передбачає відновлення значної кількості інфраструктурних об’єктів для покращення доступності послуг та сервісів для внутрішньо переміщених осіб у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Київській, Полтавській, Херсонській областях.
«Це не лише відновлення шкіл, садочків, лікарень та центрів з надання адміністративних послуг — це довгострокова інвестиція в людський капітал та добробут мешканців цих регіонів. Перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам дасть змогу відновити 243 об’єкти соціальної інфраструктури по всій країні», — зазначив Денис Шмигаль.