Прес-центр13 листопада 2018, 16:11

Президент ініціює в наступному році підключення сільських шкіл до Інтернету, модернізацію опорних шкіл та придбання шкільних автобусів

«Сільські амбулаторії не єдиний внесок держави в розвиток сільських територій. Я ініціюю виділення в наступному році 3 мільярдів гривень на підключення сільських шкіл до Інтернету, на модернізацію опорних шкіл, на придбання шкільних автобусів»,  - сказав Президент в ході роботи Ради регіонального розвитку.

«Бо якщо ми тягнемо Інтернет для телемедицини у сільській медицині, очевидно, що і сільрада, і школа мають точно мати високошвидкісний Інтернет», - додав він.

Президент також підкреслив важливість збільшення субвенції на інклюзивну освіту. «Наполягаю на збільшенні субвенції на інклюзивну освіту до одного мільярда гривень. Бо взагалі вирішувати проблеми інклюзивної освіти  почали лише  зараз, в останні 3-4 роки. До цього ці діти, які є рівними членами суспільства, були кинуті напризволяще. І на сьогоднішній день влада, нарешті, опікується проблемами безбар’єрності, опікується особливостями освіти. І безумовно, що ми маємо забезпечити продовження цього курсу і ця сума у порівняні з поточним роком майже подвоїться», - наголосив Петро Порошенко.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України