Прес-центр7 грудня 2019, 08:12

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем місцевого самоврядування

Шановні представники органів місцевого самоврядування!

Чотири роки тому Україна вступила на шлях децентралізації. Громади отримали право визначати власні напрями розвитку, формувати місцевий бюджет, брати участь у міністерських проєктах тощо.

Луганщина стала в авангарді змін на краще.  Сьогодні в нашій області 24 об’єднані територіальні громади, які не тільки вправно керують справами на місцях, а й розвивають співпрацю із міжнародними донорськими організаціями:  USAID, ПРООН, GiZ, а також з урядами країн Європейського Союзу.

На початковому етапі для кожної території  постає питання пошуку активних, професіональних відповідальних лідерів. Саме таких –  дійсно ефективних менеджерів, здатних ставити амбітні цілі та досягати їх, попри усі складності, обрали люди.

Завдяки їх цілеспрямованості та зарядженості на успіх  самоврядування  дійсно стало дієвим інструментом змін.

Самоврядування для людей – це новий рівень відповідальності  за ремонт власних доріг, термомодернізацію дитячих садків, шкіл, створення первинної медичної допомоги, а також забезпечення ефективного місцевого економічного розвитку.

Попереду у нас ще багато спільних проектів  і  тільки  разом ми зможемо реалізувати усі визначені цілі. 

Дякую за вашу працю без вихідних та свят, ще раз вітаю та бажаю процвітання вашим  громадам,  втілення найамбітніших планів, злагоди та добробуту вам і вашим родинам.

 

З повагою

 

голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                      Сергій ГАЙДАЙ