Прес-центр22 cічня 2019, 08:01

Привітання виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з Днем Соборності України

Шановні жителі Луганської області!

22 січня – у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у 1919 році – ми щорічно відзначаємо День Соборності України.

Проголошення Соборності 100 років тому – історичний акт об’єднання українських земель у єдину державу, підґрунтя для новітнього українського державотворення.

Мрія українців, протягом багатьох років розділених і поневолених різними імперіями, здійснилася – сьогодні, у ХХІ столітті, ми маємо суверенну незалежну державу, яка обрала незворотній шлях до спільноти європейських демократичних країн.

Соборність України – це духовна згуртованість усіх громадян, незалежно від національності та регіону проживання.

Сьогодні українці знову відстоюють право самим вирішувати свою долю та майбутнє. Тому під час важких випробувань, спротиву збройній агресії  – національна єдність, непохитність життєво необхідні цінності та обов’язкова передумова нашої перемоги!

Тут, на Сході, наші воїни, як й їхні прадіди 100 років тому, захищають незалежність і соборність України, демонструючи високі зразки любові до країни, справжнього патріотизму, мужності та сили духу.

Ми завжди будемо пам’ятати героїв, які віддали життя, визволяючи Луганщину від російських окупантів і бандитів. Таких, як Олександр Радієвський та інших хлопців, які не повернулися до рідних осель. Вічна їм слава!

А ще, ми вимагаємо повернення з російського полону сватівчанина Євгена Семидоцького, як й всіх українських моряків, що знаходяться у російських катівнях.

Тимчасово окупована частина Луганської області – це Україна. Упевнений, що невдовзі над усією територією Луганщини замайорить Державний Прапор та буде відновлено український суверенітет.

Вкрай важливо не дати країні-агресору та її «п’ятій колоні» дестабілізувати ситуацію всередині, протистояти агресивним популістам, які у передвиборчому запалі готові нехтувати  майбутнім країни.

Тож незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, вагомий чинник недопущення повернення тоталітарного режиму, авторитарної влади та беззаконня.

 

Виконуючий обов’язки голови

Луганської обласної державної

адміністрації – керівника обласної

військово-цивільної адміністрації                                                                                                               Сергій ФІЛЬ.