Прес-центр26 березня 2019, 10:03

Про зміни законодавчих актів України, що регламентують забезпечення пожежної та техногенної безпеки суб’єктів господарювання.

Міловський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує суб’єктів господарювання, що з 02.01.2019 року набрав чинності наказ МВС України від 05.11.2018 № 879 «Про затвердження Правил техногенної безпеки», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27.11.2018 № 1346/32798.

Також інформуємо, що згідно статті 53 Кодексу цивільного захисту України на об’єктах підвищеної небезпеки, з метою своєчасного виявлення на них загрози виникнення надзвичайних ситуацій та здійснення оповіщення персоналу та населення, яке потрапляє в зону можливого ураження, створюються та функціонують автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення (далі – автоматизовані системи).

На об’єктах з масовим перебуванням людей створюються та функціонують об’єктові системи оповіщення.

Вимоги до автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та систем оповіщення, а також їх улаштування, експлуатації і технічного обслуговування визначаються правилами, що затверджуються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту.