Прес-центр17 травня 2018, 17:05

Проведено «Вишиванковий fest Міловщини»

У Всесвітній день вишиванки, який щороку відзначається у третій четвер травня, українці одягають національний одяг на роботу, до університету чи садочка, а також діляться своїми фото у цьому вбранні, аби засвідчити, що вишиванка – це не тільки самобутньо, але і стильно.

 Тож сьогодні, 18 травня, в смт Мілове було проведено «Вишиванковий fest Міловщини» з метою популяризації народного мистецтва і пропагування славних українських традицій серед молоді  та наочно помилуватися розмаїттям вишивок.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Артур Король, виконуючий обов’язки голови районної ради Олег Кашуба, голова Луганської обласної кураєвої організації «Народний рух України», помічник-консультант народного депутата України Павла Шишкаря – Анатолій Величко, працівники установ і організацій району, школярі та громадські активісти.

В цей день усі прийшли у своєрідному дрес-коді – вишиванці, які притаманні різним регіонам України. Під час «Вишиванкового festу Міловщини» учасники заходу з різноманітними яскравими візерунками на вишиванках вишукувались по географічному контуру України, тримаючись за руки та символізуючи об’єднання різних регіонів України в одну велику дружню родину.

Після чого біля пам’ятника Тараса Шевченка відбулися масовий флешмоб та дефіле у національному українському вбранні.

Слід зазначити, що з кожним роком в районі до акції долучається дедалі більше людей, для яких вишиванка стала оберегом, символом краси, молодості та, передусім, генетичним кодом українця.