Прес-центр17 листопада 2020, 16:11

Проведено засідання Робочої групи з питань трансформації центру надання адміністративних послуг

17 листопада під керівництвом голови райдержадміністрації Віталія Рукавіцина відбулося засідання Робочої групи  з питань  трансформації центру надання адміністративних послуг Міловської районної  державної адміністрації Луганської області (далі ЦНАП).
Участь у нараді взяли Міловський селищний  голова Павло Лукянцов, начальник відділу з питань надання адміністративних послуг та державної реєстрації (начальник ЦНАП) Ірина Великоцька-Прищепа, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники Міловської селищної ради – члени робочої групи.
Голова райдержадміністрації ознайомив присутніх з порядком денним наради. Наголосив на важливості проблеми трансформації центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій в ЦНАП органів місцевого самоврядування.
Зауважив, що Міністерством цифрової трансформації опрацьовується питання щодо запровадження нових підходів до утворення та діяльності таких центрів в умовах децентралізації, реформування сфери державного управління та з метою підвищення якості та доступності надання адміністративних послуг суб’єктам звернення,  виконання вимог прийнятого закону України 2679,  яким визначено надання адміністративних послуг виключно в ЦНАП ОМС. Окреслив завдання робочої групи на даний час з опрацювання питання стану спроможності та готовності органу місцевого самоврядування щодо забезпечення надання адміністративних послуг на території району та в спосіб, передбачений чинним законодавством.
В ході наради учасники обговорили подальші кроки для створення належного центру надання адміністративних послуг в Міловській селищній раді та трансформації ЦНАП райдержадміністрації, керуючись вимогами ухваленого Верховною Радою закону № 2679 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі".