Прес-центр17 квітня 2018, 18:04

Рік доріг на Луганщині: окреслено плани щодо ремонту автошляхів місцевого значення

 

Під час селекторної апаратної наради Юрій Гарбуз нагадав про те, що в умовах загальноукраїнської реформи дорожньої галузі у облдержадміністрації створено управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг. На баланс структурного підрозділу передано 146 обласних автодоріг протяжністю 1731,9 км та 470 районних автодоріг протяжністю 2216,1 км.

За підтримки державної субвенції місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік передбачено видатки у сумі 352,6 млн гривень.

Зокрема, на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення передбачено виділити 140 млн гривень, на поточний середній ремонт – 140 млн гривень, які будуть спрямовані на відновлення чотирьох ділянок загальною протяжністю 23,5 км. Крім того, на капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення передбачено виділити 71,7 млн гривень на відновлення трьох мостів та однієї ділянки автомобільної дороги протяжністю 5,5 км.

Не оминув увагою Юрій Гарбуз і питання відновлення доріг комунальної власності, поцікавившись у свого заступника Вадима Данієляна про перебіг робіт у цьому напрямі.

Доповідач відповів, що наразі триває весняний моніторинг автодоріг, за підсумками якого буде актуалізовано перелік об’єктів ремонту на автомобільних дорогах загального користування та комунальних дорогах і вулицях населених пунктів. Також продовжується робота із залучення коштів місцевих бюджетів до фінансування робіт з капітального та поточного ремонту доріг і вулиць комунальної власності на засадах співфінансування.

Зокрема, облдержадміністрацією зібрано перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, який буде надіслано на погодження Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Обсяг робіт на 12 автодорогах комунальної власності, передбачений для реалізації у поточному році, вимагає фінансування у розмірі 83,5 млн гривень.