Прес-центр18 березня 2020, 17:03

Ринки закриються з 19 березня – регіональна комісія ТЕБ і НС ввела додаткові запобіжні заходи проти коронавірусу

«Зараз іде мова про особисту відповідальність кожного, адже ми маємо супротив людей, які думають тільки про свої кишені», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, відкриваючи засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Засідання було скликане у зв’язку з необхідністю введення додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Зокрема, комісія постановила: заборонити з 00:01 19.03.2020 року до окремого розпорядження роботу всіх ринків, місць стихійної та виїзної торгівлі на території області. Керівникам органів місцевого самоврядування доручено прийняти відповідні рішення та довести їх до відома керівників ринків.

До стабілізації епідемічної ситуації керівники підприємств, які здійснюють регулярні спеціальні перевезення (доставку працівників до місця роботи), мають забезпечити граничну чисельність пасажирів у салонах транспортних засобів не більше 10 осіб.

Транспортні засоби, що використовуються для пасажирських перевезень, будуть регулярно дезінфікуватись відповідно до затверджених графіків.
Управлінню Укртрансбезепеки у Луганській області та Головному управлінню Національної поліції в Луганській області доручено перевірити наявність у перевізників відповідних дозвільних документів на здійснення пасажирських перевезень із кількістю пасажирів у салоні – не більше 10 осіб.

Для проведення рейдів щодо контролю дотримання чинного законодавства та обмежень, введених на території області, будуть створені спільні комісії, до складу яких увійдуть представники місцевих органів влади, Головного управління Держпродспоживслужби, ГУНП, ГУ ДСНС України у Луганській області та облдержадміністрації.
Також комісія дозволила роботу на території області закладів ветеринарної медицини, ветеринарних аптек та закладів продажу харчування для тварин.

Виконання зазначених рішень очільник області контролюватиме особисто.