Прес-центр6 травня 2019, 16:05

Робота з відновлення автомобільного сполучення між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка триває

Як вже повідомлялось, наприкінці серпня минулого року внаслідок блокування прикордонною службою Російської Федерації відрізку дороги Т-1307 «Сватове-Новопсков-Мілове» був зупинений автомобільний рух між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка в Міловському районі. Для забезпечення потреб мешканців було побудовано об'їзну ґрунтову дорогу.

28 січня 2019 року під час засідання робочої групи щодо відновлення автомобільного сполучення між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка представник Луганського прикордонного загону проінформував, що у 2018 році Державна прикордонна служба виділила кошти для розробки проекту будівництва інженерних споруд вздовж кордону з Російською Федерацією, для чого було проведено зйомку і нанесення на карту 50-ти метрової ділянки вздовж державного кордону в Міловському районі. На цей час триває робота по визначенню та належності земельних ділянок у 50-ти метровій зоні вздовж кордону для відведення їх у державну власність як земель оборонного призначення. Тільки після проведення зазначених робіт на ділянках Міловської селищної ради та Морозівської сільської ради можливо будівництво дороги між населеними пунктами Олексіївка і Зоринівка.

Відповідні доручення щодо будівництва дорожнього відрізку між вказаними селами  отримав й балансоутримувач дороги Т-1307 – Служба автомобільних доріг в Луганській області – під час наради з відновлення автомобільного сполучення між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка, що відбулась 05 лютого ц.р., за ініціативою Міловської райдержадміністрації, у м. Сєвєродонецьк під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Сергія Філя.

Для розробки робочого проекту з будівництва окремої частки дороги між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка було направлено запит до Укравтодору на фінансування робіт на суму 9 млн. грн. Станом на 06 травня Служба автомобільних доріг в Луганській області вже отримала 3 млн. грн, які протягом двох тижнів будуть направлені на укладання договору з проектною організацією для розробки проекту будівництва, в тому числі і проекту щодо відведення земельної ділянки під це будівництво.

Нагадаємо, що роботи з будівництва зазначеної ділянки автомобільної дороги передбачені в Плані заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Міловського району Луганської області на період до 2020 року.