Прес-центр16 cічня 2019, 13:01

Розпочато проведення пробаційних програм з суб’єктами пробації

В Міловському районному секторі філії Державної установи „Центр пробації” в Луганській області, розпочато проведення заходів для підоблікових сектору, на яких судом покладено обов’язок: „Виконувати заходи передбачені пробаційною програмою”.

На даний час затверджено 3 пробаційні програми кожна з яких передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки, або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити (програми психологічної корекції та програми соціальної адаптації, спрямовані на усунення негативних факторів, що впливали та можуть в подальшому впливати на поведінку правопорушника).

Згідно виявленим криміногенним потребам правопорушників, куратором пробаційних програм Наталією Сергєєвою, було обрано такі програми: „Зміна прокримінального мислення” для одного клієнта пробації та „Попередження вживання психоактивних речовин” для іншого. Тренінгові заняття з підобліковими проводяться згідно розробленим графікам.

Уповноважений орган з питань пробації може залучати до реалізації пробаційних програм волонтерів пробації, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності.