Прес-центр9 червня 2017, 10:06

Селище у нас красиве і назва в нього наймиліша – Мілове

Відновлюючи традиції нашого селища, 4 червня міловчани відзначили День селища. Давно жителі Мілового не збиралися з нагоди цієї події. Але 2017 рік став відродженням давно забутої традиції, зібравши на святкування жителів і гостей смт Мілове.
У всіх населених пунктах громадськість відзначає День села, селища чи міста, яке відбувається у день престольного свята  церкви. У смт Мілове Благовіщенський храм, але було знайдено дивовижний документ, який свідчить, що у Міловому до революції 1917 року був храм Святої Трійці, який згодом зруйнували. В честь цього древнього храму, історію якого ми повинні знати, Мілове святкує День селища, що відзначатиметься у День   
Святої Трійці кожного року і стане традиційним.
З великим святом Святої Трійці привітав усіх присутніх  благочинний Міловського церковного округу протоієрей Ігор, побажав провести цей день у молитві, святкуванні, любові, справжньому щасті.
Бажаючи земних благ, добра, щастя, міцного здоров’я славним міловчанам з нагоди Дня селища голова Міловської районної ради Кошута Ю.О., перший заступник голови, в.о. голови Міловської райдержадміністрації Рукавіцин В.М., відзначили, що це свято у Міловому має стати традиційним і відзначатися кожного року.
Голова селищної ради Лукянцов П.П. та секретар Ахтирська Г.І. привітали наймолодших жителів Мілового, сімейні пари, які багато років живуть у злагоді, мирі любові, взаєморозумінні. Їх запросили на сцену і вручили подарунки. Також грамотами нагородили фізичних осіб-підприємців та висловили подяку учням Міловської ЗОШ та Чумак О.А. за гарний виступ і вручив пам’ятні подарунки, коровай.
А найприємніший подарунок міловчан та гостей свята чекав після урочистостей. Адже на день народження селища завітали гості зі Старобільщини. Майже три години солісти старобільської естради вітали музичними номерами міловчан  зі святом. І по завершенню не прощалися, а говорили до побачення, дякуючи за теплий прийом.
О 22 годині на честь Дня селища і його жителів пролунав святковий салют від підприємців району та розцвів  різнокольоровими барвами високо в нічному небі. Свято продовжилося святковою дискотекою.