Прес-центр30 квітня 2020, 16:04

Сергій Гайдай: ми визначаємо шляхи поступового виходу з карантину першими

Про це голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив під час відеонаради з бізнесменами Луганщини сьогодні, 29 квітня.
До обговорень питань підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину приєдналися усі бажаючі – відповідний анонс Сергій Гайдай зробив напередодні на своїй сторінці у мережі Фейсбук.
«Усі важливі напрацювання та пропозиції будуть у найближчі дні запропоновані на розгляд Уряду та профільних міністерств», - зазначив очільник Луганщини. Разом з народним депутатом Олексієм Кузнєцовим, який також узяв участь у нараді, вони вирішуватимуть ці питання на державному рівні.
Сергій Гайдай нагадав, що завдяки своєчасно впровадженим карантинним обмеженням Луганщина перебуває на останньому місці в країні по поширенню коронавірусу: «Упевнений, ці заходи повністю виправдали себе».
Стосовно можливості відкриття продовольчих ринків, про що йдеться у нових змінах до постанови Уряду № 211 від 11 березня 2020 року, він зауважив – із 22 ринків області можуть бути відкриті щонайбільше 13. Інші не відповідають обов’язковим вимогам, які повинні виконуватися при роботі агропродовольчих ринків.
«Я підтримую відкриття ринків та магазинів, але із жорсткими дотриманням карантинних норм. Тому ми спробуємо це зробити трохи раніше», - зазначив він.
До речі, днями Сергій Гайдай звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням пом’якшити режим карантину в області.
Тож, під час наради до голови облдержадміністрації звернулися з пропозиціями представники сільського господарства, сфери туризму, послуг, роздрібної торгівлі тощо.
Наступна зустріч у такому форматі відбудеться через тиждень після опрацювання поточних питань в Уряді.