Прес-центр3 липня 2018, 15:07

Сільгосптоваровиробники району активно освоюють кошти з державного бюджету по програмах підтримки галузі АПК

Триває виплата коштів за програмою «Державна підтримка галузі тваринництва». По Міловському району нараховано дотації у сумі 34,5 тис. грн., а саме :

1. Спеціальна бюджетна дотація фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби буде сплачена 12 фізичним особам за утримання 12 голів телят на загальну суму 15,2 тис. грн..

2. Компенсація, за нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва для власного користування нарахована 1 власнику особистого селянського господарства на суму 5,0 тис грн.

Найближчим часом кошти будуть спрямовані одержувачам.

За спеціальною бюджетною дотацією за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, надана фінансова допомога одному підприємству району на загальну суму 14,3 тис. грн.

Робота по роз’ясненню та прийому документів триває.

З початку 2018 року придбано 9 одиниць техніки на загальну суму 5497,121 тис.грн, отримали відшкодування за придбану техніку на суму 288,556 тис.грн. Варто зазначити, сільськогосподарським підприємствам відшкодовуються 25% від вартості придбаної техніки, а фермерським господарствам — 40 %.

У рамках проекту Норвезької ради у справах біженців (NRC) буде надано можливість відвідати організації в сусідніх областях, які є успішними прикладами кооперації.

Зацікавлені особи у створенні кооперативів на території району, були поінформовані про даний проект і подали заявку на участь в тренінгах.