Прес-центр5 березня 2018, 15:03

Сільськогосподарські кооперативи забезпечать зайнятість населення на селі, – Юрій Гарбуз

У рамках робочої поїздки до Марківського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів виїзний прийом громадян.

Більшість звернень до очільника області стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування. Бюджетоутворюючим підприємством району є ПрАТ «Марківський сироробний завод». Його представники звернулися з проханням підтримати створення сільськогосподарських кооперативів для забезпечення підприємства сировиною.

«На рівні області підтримуємо цю ініціативу, що дасть можливість забезпечити зайнятість на селі та стабільну роботу заводу», – зазначив Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, що обласна влада підтримує розвиток тваринництва, зокрема, малі господарства, які утримують корів. Аби підвищити якість молока від населення, необхідно знизити фактори, що впливають на безпечність продукту. Це можна досягти шляхом механізації доїння та швидкого охолодження молока. Так, в області діє регіональна Програма розвитку та підтримки агропромислового комплексу Луганської області на 2017-2020 роки, за якою передбачено надання часткової компенсації на закупівлю доїльних апаратів вітчизняного виробництва для індивідуальних селянських господарств, в яких утримується не менше трьох корів. У 2018 році в обласного бюджету закладено 1030,7 тис. гривень на ці компенсації.