Прес-центр29 травня 2017, 11:05

Слухає колегія

22 травня відбулося за­сідання колегії Міловської районної державної адмі­ністрації під головуванням першого заступника голо­ви, в.о. голови райдержад­міністрації Віталія Рукавіцина. На засідання колегії були запрошені прокурор райо­ну, керівники структурних підрозділів райдержадмі­ністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств, ус­танов, організацій смт Мілове. На порядку денно­му засідання колегії розг­лянуто питання про орга­нізацію літнього відпочин­ку дітей та підлітків влітку 2017 року.
З цього питання з допо­віддю виступила Ольга Кусакова, в.о. начальника уп­равління соціального захи­сту населення райдержад­міністрації. Ольга Миколаївна у своєму виступі зазна­чила, що райдержадміністрацією, координаційною радою з питань організації проведення відпочинку, оз­доровлення дітей влітку проведена відповідна ро­бота. Питання організації проведення літньої оздо­ровчої кампанії розглянуто 16 травня 2017 року на за­сіданні районної координа­ційної ради, на якому обго­ворені можливості поза­шкільних закладів для ство­рення та функціонування таборів денного перебу­вання, використання бюд­жетних коштів на харчуван­ня дітей, організацію до­звілля, відпочинку в табо­рах денного перебування, а також техніка безпеки під час відпочинку дітей.
Відповідно до програми «Міловське літо-2017» з місцевого бюджету запла­новано виділити на підго­товку та проведення оздо­ровчої кампанії у 2017 році 98 тис. грн.
Також планується залу­чити позабюджетні кошти для таборів денного пере­бування. Для реалізації районної програми відпо­чинку та оздоровлення дітей в Міловському районі влітку 2017 року буде пра­цювати 10 пришкільних та­борів, з них 5 мовних, в яких відпочине 350 учнів пільго­вих категорій. Харчування одного дня складатиме 20 грн. на дитину.
Разом з цим Департа­ментом соціального захис­ту населення Луганської облдержадміністрації нада­ються путівки на оздоров­лення дітей в українському дитячому центрі «Молода гвардія» в м. Одеса та дер­жавному підприємстві Ук­раїни «Міжнародний дитя­чий центр «Артек». У цьому році в цих таборах буде оздоровлено 6 дітей, утому числі 4 дитини з малоза­безпечених сімей, 1 дитина-інвалід, 1 дитина з ба­гатодітної родини. На кож­ну зміну нашому району виділяється по одній путівці.
Також доповідач заува­жила, що Міловським РТМО проведено роз’яс­нювальну роботу серед батьків дітей-інвалідів щодо оздоровлення дітей в спеціалізованих санаторіях Міністерства охорони здо­ров’я України. У таких зак­ладах заплановано оздоро­вити 45 дітей.
На початку 2017 року була проведена роз’ясню­вальна робота з батьками- опікунами та прийомними батьками, вихователями щодо оздоровлення своїх підопічних.
Велика увага буде при­ділена оздоровленню дітей дошкільного віку. Також пла­нується виділити 100 тис. грн. з місцевого бюджету на оздоровлення дітей пільго­вих категорій у позаміських оздоровчих таборах.
Доповнила по цьому пи­танню Наталія Хрипко, началь­ник відділу освіти Міловсь- кої райдержадміністрації і звернула увагу на те, що у зв’язку з приїздом волон­тера із закордону з 29 травня 2017 року по 16 червня 2017 року пришкільні табори почнуть працювати в Міловській гімназії, Мусіївському та Новострільцівському НВК, Великоцькій, Міловській, Калмиківській           та Стрільцівській загально­освітніх школах, а з 6 черв­ня 2017 року по 23 червня 2017 року в Зориківській, Микільській та Морозівській ЗОШ.
Відділом освіти райдержадміністрації проведе­на спільна нарада з ди­ректорами пришкільних та­борів, вихователями, кухаря­ми разом з фельдшером са­нітарного відділу санітарно­го нагляду Біловодське міжрайонне управління Го­ловного управління Держсанепідемслужби в Лу­ганській області та інспек­тором ГУ МНС щодо без­печного та безперебійного функціонування при­шкільних таборів протягом всієї табірної зміни.
Наталія Іванівна нагадала, що з метою популяризації вивчення іноземних мов, удосконалення розмовної мови, отримання мотивації для подальшого удоскона­лення англійської мови на базі Міловської гімназії, Зо­риківської, Міловської, Микільської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Мусіївського НВК будуть створені 5 мовних таборів.
Про здійснення комплек­сних обстежень таборів відпочинку доповіла Лариса Меженська, фельдшер са­нітарний управління Держпродспоживслужби у Мілов­ському районі. Як зазначи­ла Лариса Михайлівна, всі шкільні харчоблоки забезпе­чені холодною проточною та гарячою водою, із них в 6 школах району є локальні джерела водопостачання: Великоцька, Зориківська, Калмиківська, Морозівська ЗОШ, Мусіївський та Новострільцівський НВК. Водно­час існує проблема щодо відсутності паспортів на індивідуальні джерела водо­постачання. Важливим пи­танням якісної роботи хар­чоблоків є наявність техно­логічного обладнання. Це електроплити та духові шафи, які на сьогодні виро­били свій ресурс та потре­бують заміни.
Також фельдшер санітар­ний зазначила, що у всіх 10 пришкільних таборах в оздо­ровчу зміну будуть відібрані проби питної води, харчових продуктів на мікробіологічні показники та змиви з посу­ду та обладнання.
Також по цьому питанню виступила Тетяна Онопрієнко. Вона зазначила, що дер­жавною казначейською службою організований відпочинок дітей праців­ників казначейства Лу­ганської та Донецької обла­стей за кордоном та на те­риторії України.
Під час обговорення пи­тання порядку денного ко­легії надійшло ряд пропо­зицій та побажань. Члена­ми колегії було прийнято рішення врахувати їх під час затвердження розпоряд­ження, з проектом якого всі присутні були ознайомлені по завершенню засідання колегії.