Прес-центр15 cічня 2020, 11:01

Сьогодні розпочинається реєстрація на сертифікацію вчителів 2020 року

Подати документи можна до 31 січня за посиланням: http://testportal.gov.ua/. Як і минулого року, в пілотній сертифікації-2020 можуть взяти участь лише вчителі початкових класів. Цьогоріч пройти її зможуть до 2000 педагогів.

Ліміт кількості учасників збільшено удвічі – тепер ще більше вчителів мають можливість отримати сертифікат, а з ним – доплату в 20 % до зарплатні та зарахування атестації.

Щоб охопити всі регіони України, визначено максимальний обсяг заяв, які можуть подати вчителі від кожної з областей. Обсяг визначено на пропорційних засадах – залежно від кількості початкових класів у області.

Сертифікація-2020 відбуватиметься за новим порядком. Першим етапом буде незалежне тестування – «ЗНО для вчителів». Наступним – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності. Останнім етапом стане вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Одним із важливих цьогорічних відмінностей у порівнянні з пілотною сертифікацією 2019 року стане відсіювання учасників після кожного з етапів: до кожного наступного переходитимуть ті учасники, які вдало пройшли попередній. Також як і раніше, педагог може добровільно відмовитись від сертифікації на будь-якому її етапі.