Прес-центр18 квітня 2018, 16:04

Спалювання сухостою - смертельна традиція

Останніми днями почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності та її залишків у природному середовищі, які можуть перерости у масштабні пожежі та спричинити багато лиха. На жаль, саме у такий період села і міста щороку занурюються у суцільні димові завіси – люди не задумуючись над шкідливістю свого вчинку випалюють суху рослинність на полях, смугах вздовж автомобільних та залізничних доріг.

Закликаємо всіх мешканців та гостей Міловщини дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природному середовищі.

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятаймо, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню на житлові будівлі чи лісові масиви.

Також нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність.

Пам’ятаймо, що краще запобігти пожежі у природному середовищі, ніж ліквідовувати її наслідки, а кожен акт підпалу - це злочин проти людини і природи.