Прес-центр22 квітня 2019, 14:04

Спеціалісти інформують: про перерахунок пенсії з 01 квітня 2019 року

Відповідно до частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та на 1 березня поточного року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку (набули 24 місяці страхового стажу або пройшло не менш як 2 роки з дня звернення за призначенням (попереднім перерахунком) пенсії.

Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Перерахунок пенсії проводиться:

1. Для пенсіонерів, які мають не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, незалежно від перерв у роботі:

– з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої обчислено пенсію;

– з урахуванням страхового стажу та заробітної плати (доходу), набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

2. Для пенсіонерів, які мають менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії:

– з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої обчислено пенсію.

Міловським відділом Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області проведено автоматично перерахунок пенсії з 1 квітня 2019 року працюючим пенсіонерам, які після призначення пенсії продовжували працювати та набули страховий стаж не менше як 24 місяці після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Середній розмір підвищення пенсії становить 35,40 грн.