Прес-центр25 лютого 2019, 11:02

Спеціалісти з Міловщини прийяли участь у обласному семінарі-практикумі з керівниками команд-роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

21 лютого 2019 року в м. Сєвєродонецьк на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбувся обласний семінар-практикум з керівниками команд-роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Метою проведення семінару є підготовка керівників роїв, виховників і таборової старшини до проведення фінальних етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Участь у заході взяли методист Міловського райметодкабінету Зінаїда Лисенко, заступники директорів з виховної роботи Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Чумак та Новострільцівського НВК Наталія Єрьоменко.

Директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова ознайомила присутніх з основними засадами проведення підсумкових наметових таборувань Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та з проектом умов проведення ІІ (обласного) етапу гри у 2019 році. У практичній частині семінару Борис Губанов, заступник директора з навчально-виховної роботи ЛОЦДЮТК, розповів про порядок організації роботи таборової старшини під час таборування фінальних етапів, про права та обов’язки таборової старшини, про дії таборової старшини під час виконання програми таборування.

Були опрацьовані елементи ранкового шикування табору. Учасники семінару опанували настільну гру «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921» та інші елементи, які використовуються під час гри.