Прес-центр21 червня 2019, 09:06

Стартував грантовий конкурс для організацій громадянського суспільсьва Донецької та луганської областей

18 червня під час пресконференції у Сєверодонецьку було оголошено про старт грантового конкурсу від ПРООН і ГО «Взаємодія Плюс», який реалізується в межах діяльності Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади». Про це йдеться в повідомленні на сторінці в Facebook Кризового медіа-центру Сіверський Донець.

«Всього було виділено 270 000 доларів США, це означає, що найменше буде профінансовано 27 проектів. Сума одного гранту буде складати не більше 10 000 доларів», - розповіла Лариса Самосьонок, керівниця проекту технічної підтримки програми малих грантів ГО «Взаємодія Плюс».

Організатори зазначили, що в конкурсі зможуть прийняти участь як досвідчені громадські об єднання, так і новачки. Заявники отримають допомогу від ГО «Взаємодія Плюс» — тренінги, вебінари, консультації фахівців.

Фінансування проектів буде здійснюватися за чотирма напрямами:

 1. Залучення громадян до процесу прийняття рішень щодо організації та якості місцевих послуг
 2. Сприяння реалізації місцевих стратегічних планів у сфері місцевого економічного розвитку
 3. Підтримка антикорупційного моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування
 4. Заохочення участі громадян на місцевому рівні.

Більш детальну інформацію про вимоги до учасників, фінансування, шаблони документів, а також реєстрація на консультативні заходи та тренінги за посиланням: http://www.vzplus-grant.org.ua
Сторінка ГО «Взаємодія Плюс» у Фейсбуці:https://www.facebook.com/vz.plus/