Прес-центр5 cічня 2021, 16:01

Триває конкурс щодо створення кращого проєкту на основі відкритих даних

Міністерство цифрової трансформації України в межах USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» у партнерстві з 1991 Open Data Incubator запрошує до участі в менторській програмі для державних службовців «Open Data Mastermind».
Це інкубаційна програма тривалістю три місяці, в якій українські державні службовці створюватимуть корисні проєкти на основі відкритих даних.
Участь у програмі можуть взяти:
- працівники виконавчих органів державної влади та органів місцевого самоврядування, що мають ідею/проєкт на основі відкритих державних даних;
- команди, щонайменше три учасники яких будуть залучені до інкубаційної програми;
Обмеження за посадою держслужбовців щодо участі в програмі відсутні.
Перевага надається командам, до складу яких належить заступник керівника органу з цифрової трансформації (CDTO) або які мають лист-підтримку від CDTO.
Проєкти оцінюватимуться за наступними критеріями:
- Антикорупційний вплив; учасники повинні продемонструвати, наскільки їхній проєкт допомагає запобігати корупції та підвищує ефективність і прозорість владних структур на користь українського суспільства.
- Використання відкритих даних; важливим критерієм відбору буде ефективне та інноваційне використання проєктом відкритих даних, особливо тих, що перелічені в Постанові КМУ № 835.
- Інноваційність рішення; проєкти оцінюватимуть за їхньою інноваційністю. Ми зацікавлені як в абсолютно нових рішеннях, так і в удосконаленні, оновленні та масштабуванні рішень, що вже існують.
- Стійкість та перспективи розвитку; проєкти мусять мати чітко окреслені цільові аудиторії, демонструвати потенціал щодо подальшого розвитку та життєздатність.
- Сильна команда; важливими є рівень мотивації учасників та наявність спільного бачення реалізації проєкту.
Переваги участі в менторській програмі для державних службовців «Open Data Mastermind»:
- участь у заході «Ідеатон проєктів»: можливість презентувати свої ідеї перед експертним журі, дістати експертну оцінку ідеї та пройти відбір до менторської програми;
- тримісячна менторська підтримка кожної команди від 1991 Open Data Incubator із залученням міжнародних та українських експертів топ-рівня;
- лекції, воркшопи та розбір реальних кейсів від найкращих практиків у сфері відкритих даних, антикорупції та інновацій;
- робота з відкритими даними: інструментарії оброблення, аналізу та візуалізації;
- технічна підтримка проєктів, адаптована до потреб команд;
- промопідтримка команд упродовж програми.
Термін прийому заявок на участь: 28 грудня 2020 – 25 січня 2021.
Деталі про програму, критерії, яким мають відповідати заявки та команди, а також форма реєстрації доступні на офіційному сайті програми за посиланням odm.data.gov.ua.