Прес-центр11 липня 2018, 13:07

У Луганській області вживають заходів з попередження та ліквідації лісових пожеж

Про це повідомив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко 10 липня 2018 року на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Так для попередження, своєчасного виявлення та ліквідації пожеж у лісових масивах і сільгоспугіддях Луганської області використовуються 24 пожежно-спостережні вежі. Внаслідок бойових дій дві з них, що у Станиці Луганській, пошкоджені.

Зараз проводиться робота щодо обладнання пожежних веж засобами відеоспостереження. Крім того, встановлено три телевізійні системи спостереження на вежах операторів мобільного зв’язку.

Створено 126 добровільних пожежних дружин, які забезпечені необхідним інвентарем для пожежогасіння. Також 27 мобільних груп, з числа робітників лісового господарства та працівників лісової охорони. Організоване чергування на 23 пожежно-хімічних станціях.

Утворено тимчасовий пожежно-рятувальний пост з почерговим за графіком чергуванням пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Луганській області. А саме: у населених пунктів і адміністративної території Трьохізбенської, Кряківської, Лобачевської, Лопаскинської, Оріхове-Донецької військово-цивільної адміністрації Новоайдарського району.

У свою чергу, т.в.о. начальника Луганського управління лісового та мисливського господарства Олексій Латинін зазначив, що зараз спостерігається 5 клас пожежної небезпеки з підвищення температури повітря до 30 градусів.

Для гасіння лісових пожеж задіяні 49 пожежних автомобілів, 67 тракторів,  23 лісопожежні модулі та 516 ранцевих обприскувачів.

Вже витрачено 3,2 млн. гривень як на профілактичні заходи щодо попередження лісових пожеж, так й на їх гасіння.

На сьогодні загашено 108 випадків загорянь лісу на площі 88,5 га, в тому числі верхового 2,1 га.

Спікер брифінгу заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області, полковник Тарас Одинец наголосив, що підрозділ цілодобово готовий реагувати на будь-яку надзвичайні ситуації, запобігати їх виникненню, у тому числі, й в екосистемах.

Також він зазначив, що завдяки ДСНС України та Луганській облдержадміністрації останнім часом парк пожежних машин поповнився сучасними зразками, а службовці при виконанні завдань використовують новітні спеціальне обладнання, засоби зв’язку тощо. 

Учасники брифінгу акцентували увагу, що головна причина виникнення лісових пожеж є необережне поводження з вогнем у лісі. Вони закликали дотримуватися правил пожежної безпеки у лісових масивах.

Слід зазначити, що наша область знаходиться в особливих умовах, пов’язаних з обстрілами та великої кількості вибухонебезпечних предметів, що були залишені на місцях проведення бойових дій та не вибухнули. Це несе загрозу травмуванню та загибелі людей, а також з-за високої температури може стати причиною виникнення пожеж. Зокрема, це стосується Станично-Луганського, Новоайдарського, Кремінського районів та міста Сєвєродонецьк.

 

 За інформацією Луганської облдержадміністрації