Прес-центр22 cічня 2019, 16:01

У Міловому відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня, виповнюється 100 років з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди в селищі Мілове відбувся урочистий мітинг, який традиційно провели біля погруддя Тарасу Григоровичу Шевченку на подвір’ї Міловської гімназії.

На мітингу були присутні голова Міловської райдержадміністрації Артур Король, заступник голови районної ради Олег Кашуба, селищний голова Павло Лукянцов, керівники та колективи установ, організацій, підприємств району, громадськість та учні Міловської гімназії.

Вітаючи присутніх зі святом, голова райдержадміністрації Артур Король підкреслив, що навіть зараз, коли після Другої світової війни, міжнародними договорами закріплено кордони держав, українцям доводиться відстоювати і збройно захищати єдність і територіальну цілісність своєї Батьківщини. Сьогодні українці будують справжню незалежну українську державу і ще одним доказом цього є підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Після завершення мітингу учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзареві.