Прес-центр21 серпня 2018, 11:08

У Міловській райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

20 серпня 2018 року, під головуванням голови райдержадміністрації Артура Короля відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у роботі якої взяли участь керівники комунальних підприємств, паливно-енергетичного комплексу, закладів освіти, охорони здоров’я, райавтодору, селищний та сільські голови.

Питання, що розглядалося, стосувалося ситуації та обставин, які виникли в наслідок інформування прикордонною службою РФ про перекриття руху на ділянці автодороги Т-1307.

З доповіддю виступав голова райдержадміністрації Артур Король, та полковник прикордонної служби Руслан Румілов. В обговорені питань взяли участь районні депутати, селищний та сільські голови.

Комісією було прийнято рішення вважати ситуацію, що склалася, складовою частиною надзвичайної ситуації соціального характеру державного рівня.

Для вирішення питання терміново потрібно побудувати об’їзну автодорогу Т-1307 між населеними пунктами Олексіївна та Зоринівка (улаштування польової дороги, яка є альтернативою транспортному руху), відремонтувати автодороги місцевого значення О-130801 «Микільськ-Морозівка-Мусіївка-Бараніковка» (від адміністративної межі Біловодського та Міловського районів до с. Морозівка) та С-130801 «Микильськ-Хомінське», так як ці автодороги загального користування є єдиним шляхом сполучення для мешканців сіл Зориківської, Морозівської та Микільської с/рад з районним центром Міловського району та вирішення облдержадміністрацією питання внесення змін до існуючих автобусних маршрутів до смт Марківка, які не виходять за межі області, для їх продовження до населених пунктів Морозівської, Зориківської та Микільської с/рад. Також було надіслано клопотання Луганській ОДА щодо розгляду на засіданні обласної комісії з питання ТЕБ і НС питання вжиття заходів реагування на ситуацію та надання до Міловського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Луганській області автомобіля підвищеної прохідності для перевозки мешканців сіл Микільської, Морозівської та Зориківської с/рад не менше двох разів на тиждень в складні погодні умови.

Крім того, необхідно попередити автобусних перевізників, які здійснюють регулярні перевезення пасажирів, маршрути яких не виходять за межі Міловського району, про зміни в транспортному сполученні на ділянці автодороги Т-1307 між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка, та про дотримання ними існуючого маршруту та розкладу руху з урахуванням змін.

Дуже важливо інформування мешканців Міловського та Марківського районів про зміни в транспортному сполученні на ділянці автодороги Т-1307 між населеними пунктами Олексіївна та Зоринівка, яка пролягає по території Міловського району, вздовж Державного кордону.