Прес-центр9 грудня 2019, 16:12

У Міловській ЗОШ проведено інформаційну годину «Ні! насильству в моїй сім'ї»

25 листопада 2019 року стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

Так, 06 грудня, головним спеціалістом управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації спільно з працівниками поліції, спеціалістом центру пробації, психологом та соціальним працівником Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена на збільшення знань про всі форми насильства, серед учнів 11 класу було проведено інформаційну годину «Ні! насильству в моїй сім'ї».

Ми прагнули донести до кожної дитини розуміння того, що насильство є порушенням прав людини. Що терпіти приниження і знущання люди не повинні, тому що наслідки жорстокого поводження у родинах згубні і для дітей, і для сім'ї, і для країни.

Також наголосили, що сім’я – це місце, яке має бути світлим затишком, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно.

Учасникам заходу було роздано листівки, буклети, що містять інформацію – пропаганду попередження насилля в сім’ї та суспільстві.