Прес-центр26 червня 2019, 08:06

У Міловському районі пройшли командно-штабні навчання

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2019 рік, 25 червня під керівництвом голови Міловської райдержадміністрації Артура Короля проведено командно-штабні навчання з Міловською місцевою ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту та органів управління з ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру.

За легендою, виникла надзвичайна ситуація, спричинена проходженням урагану (сильного вітру швидкістю 30 м/с). Внаслідок чого був пошкоджений у двох місцях газопровід середнього тиску, поваленими деревами обірвані лінії електропередач, під загрозою зруйнування опинилися 65 будинків приватного сектору по району з кількістю населення 190 чоловік. Також, під час ураганного вітру поваленим деревом, яке упало на дах багатоквартирного житлового будинку, було пошкоджено лінію електропередач, внаслідок чого виникла пожежа.

До проведення командно-штабних навчань долучилися заступник начальника управління — начальник відділу планування, координації дій у надзвичайних ситуаціях, моніторингу техногенної та природної безпеки управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Юрій Кульшай, начальник відділу цивільного захисту управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Олександр Івановський, головний спеціаліст відділу планування, координації дій у надзвичайних ситуаціях, моніторингу техногенної та природної безпеки управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Максим Каденко, районна комісія з питань ТЕБ та НС, районні спеціалізовані служби цивільного захисту, формування спеціалізованих служб ЦЗ та об’єктів господарювання, установи та організації району.

В ході навчань практично перевірено заходи щодо оповіщення органів управління, сил цивільного захисту та населення Міловського району при виникненні надзвичайної ситуації. Відпрацьовано порядок взаємодії органів управління цивільного захисту району, сил та засобів районних спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків.

По закінченню командно – штабних навчань учасники зібрались в районній державній адміністрації, де пройшло розширене підбиття підсумків, зокрема заслуховування позитивів у роботі служб та проблемних питань.