Прес-центр4 листопада 2019, 13:11

У Міловському районі пройшли навчальні заняття з підвищення кваліфікації директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти

Відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа» з 28 жовтня по 02 листопада 2019 року в Міловському районі відбулися навчальні заняття з підвищення кваліфікації директорів, заступників директорів з навчально-виховної та науково- методичної роботи закладів загальної середньої освіти.

З освітянами району працювала регіональна команда тренерів-педагогів, до складу якої ввійшли провідні фахівці Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, регіональні тренери м.Лисичанська та Біловодського району: Оксана Пагава завідувач кафедри педагогіки та психологіі; Вікторія Стасюк, методист кафедри природно-наукових дисциплін та методики їх викладання; Вікторія Міняйло, методист кафедри управління освітою; Ганна Бондар, учитель початкової школи комунального закладу «НВК «Гарант» Лисичанської міської ради; Віра Єреськовська заступник директора з навчально-виховної роботи Біловодської гімназії.

Навчання проводилось в очній формі шляхом опанування слухачами нових знань, виконання практичних завдань, самостійного опрацювання навчально-методичних матеріалів, участі у обговоренні актуальних питань управління закладом освіти в умовах реформ.

У межах навчальних модулів педагоги вдосконалили професійні компетентності з актуальних питань: психологічні основи управлінської діяльності в умовах Нової української школи; інформаційне забезпечення діяльності керівника; документообіг закладу загальної середньої освіти; Державний стандарт початкової освіти; забезпечення внутрішньої системи якості освіти та здійснення супервізії професійного розвитку педагогічних працівників.

Заняття проводились у дружній і теплій атмосфері. Освітяни мали змогу активно обмінюватись досвідом, працювати на засадах толерантності та партнерства.