Прес-центр22 квітня 2019, 13:04

У Міловському районі стартував соціальний проект "пакунок малюка"

У Міловському районі стартував соціальний проект з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" - безповоротної адресної соціальної допомоги, яка надається на кожну новонароджену дитину.

З 1 березня 2019 року набула чинності Проектна угода щодо забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні, укладена між Управлінням ООН з обслуговування проектів та Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, відповідно до якої здійснюється надання та доставка до пологових будинків та медичних закладів, в структурі яких функціонують пологові відділення.

До управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації з 1 березня 2019 року надійшло 3 заяви від породіль на отримання пакунку. 19 квітня 2019 року управлінням були видані всі пакунки сім’ям. Водночас породілля, які народили після 10 квітня 2019 року, отримують бебі-бокси під час виписки з пологового будинку.

Також УСЗН Міловської РДА повідомляє, що жінки, які проживають на території Міловського району та народили дитину після 1 березня 2019 року і не отримали при виписці з пологового відділення допомогу «пакунок малюка» можуть отримати зазначену допомогу в управлінні соціального захисту населення Міловоської районної державної адміністрації.