Прес-центр5 грудня 2017, 15:12

У Міловському районі відбулись урочистості до Дня місцевого самоврядування

Сьогодні, 5 грудня, у Міловському районі відбулись урочистості до Дня місцевого самоврядування, у яких взяли участь депутати місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування, представники районних підприємств, установ та організацій, мешканці району.
Із вітальними словами звернувся до зібрання голова райдержадміністрації Артур Король. Він зауважив, що наразі у нашій країні відбувається процес децентралізації влади, коли органам місцевого самоврядування від органів виконавчої влади передається значна частина повноважень, ресурсів та відповідальності. І одним із найважливіших етапів цієї реформи є процес формування спроможних громад та ефективного самоврядування.
«Україна – європейська країна. І хоча ми надто довго були поза європейським простором, зараз ми повертаємось до нього. Наші реформи часто випливають з європейського досвіду. І ми неодмінно досягнемо успіху на цьому шляху – будуть у нас і нові школи, і якісні дороги, і добре медичне обслуговування», - наголосив Артур Станіславович та побажав мирного неба, злагоди,  благополуччя і процвітання міловській спільноті.
Зі святом присутніх привітав голова районної ради Юрій Кошута, побажавши міцного здоров'я і плідної праці усім, хто працює на благо Міловщини. Він зазначив, що перетворення, які наразі відбуваються у нашій державі, сприяють побудові ефективного місцевого самоврядування, задоволенню інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності, поширенню доступу сільським та селищним радам до нових ресурсів.
Із професійним святом працівників органів місцевого самоврядування району також привітали директори шкіл і сільських клубів.
З нагоди свята та за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування району та плідну участь у вирішенні соціальних проблем районної територіальної громади медаллю «За заслуги перед Міловщиною» були нагороджені Тамара Кострикіна, лікар-невропатолог районного територіального медичного об'єднання, Людмила Ткаченко, фельдшер Морозівської сільської лікарської амбулаторії та Галина Фетисова, директор районного краєзнавчого музею.
Кращі представники громад району були відзначені грамотами райдержадміністрації та районної ради.