Прес-центр26 вересня 2017, 17:09

У райдержадміністрації обговорили питання оздоровлення дітей

Сьогодні, 26 вересня 2017 року, голова райдержадміністрації Артур Король провів засідання колегії райдержадміністрації, у якому взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації,  територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій селища.  
На порядку денному засідання колегії розглядалися два питання – про підсумки організаційного і фінансового забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2017 року та про стан виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації та власних рішень райдержадміністрації за 6 місяців 2017 року.
З першого питання з доповіддю виступила Вікторія Кошута, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Вона поінформувала, що у цьому році діти Міловщини мали змогу відпочити і оздоровитися як в пришкільних таборах, так і в заміських базах відпочинку. Так, на території району на базі загальноосвітніх навчальних закладів влітку діяло 10 пришкільних таборів, у яких відпочило 350 учнів пільгових категорій. 137 дітей оздоровлено у заміських таборах та оздоровчих санаторіях. Усього із місцевого бюджету на оздоровлення і відпочинок дітей було виділено 197960 грн., залучено 13415 грн. спонсорських коштів.
Наталія Хрипко, начальник відділу освіти райдержадміністрації, доповнила з цього питання, що з 10 пришкільних таборів 4 табори мали тематичне мовне спрямування, тобто діти не лише відпочивали і розважалися, а й поглиблювали своє знання англійської мови.
Завершуючи обговорення питання, Артур Король зауважив, що на наступний рік потрібно збільшувати бюджетні видатки на оздоровлення дітей та намагатися охопити більшу кількість дітей пільгових категорій.
Питання друге порядку денного засідання розглянуто протокольно.