Прес-центр16 серпня 2019, 10:08

У райдержадміністрації розглянули підсумки роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

У четвер,15 серпня, перший заступник голови, виконуючий обов'язки голови Міловської районної державної адміністрації Віталій Рукавіцин провів засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.
В ході засідання було підбито підсумки спільної роботи суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, за шість місяців поточного року.
Представники Міловського відділу поліції, служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення райдержадміністрації розповіли про проведену кожною установою роботу в зазначеній сфері.
Так, за даними Міловського відділу поліції, у першому півріччя 2019 року на території Міловського району зареєстровано 20 звернень щодо насильства в сім’ї. Усі зареєстровані випадки носили психологічний характер, з них 3 – повторні.
Майже в усіх випадках домашньому насильству підвергалися жінки різних вікових категорій, і лише в одному випадку – чоловік. Частіше за все злочини були скоєні в стані алкогольного сп’яніння. Всім кривдникам (15 чоловікам) було винесено офіційне попередження та поставлено на облік з приводу вчинення насильства в сім’ї.
Як зазначила начальник управління соціального захисту населення Вікторія Кошута, у порівнянні з минулими роками наразі в районі спостерігається тенденція зростання випадків домашнього насильства. У першу чергу це пов’язано зі зловживанням алкогольними напоями та пияцтвом когось зі членів родини, наслідками виховання в ранньому дитинстві, низьким рівнем культури і моралі, незадовільним соціальним й фінансовим становищем родин, фізичною й емоційною слабкістю одного з партнерів тощо.
Підсумовуючи, Віталій Рукавіцин акцентував увагу членів ради на якісному продовженні подальшої роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі відповідно до своїх повноважень та завдань, активізацію взаємодії усіх відповідних структур в цьому важливому напрямку.