Прес-центр15 травня 2019, 16:05

У райдержадміністрації відбулась нарада з питань облаштування об'їзної польової дороги між селами Олексіївка та Зоринівка

Участь у нараді взяли перший заступник голови, виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Віталій Рукавіцин, голова районної ради Юрій Кошута, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний та сільські голови, директор філії «Міловський райавтодор» Анатолій Довгоброд та керівники сільськогосподарських підприємств району.

Основне питання, що обговорювалось під час проведення заходу, стосувалось проведення дорожніх робіт на ділянці дороги Т-13-07 Сватово – Новопсков – Мілове між селами Олексіївка та Зоринівка. Віталій Рукавіцин проінформував присутніх, що балансоутримувачем зазначеної дороги – Службою автомобільних доріг у Луганській області – вживаються заходи з укладання договору з проектною організацією для розробки проекту будівництва, в тому числі і проекту щодо відведення земельної ділянки під це будівництво. Але розпочати будівництво нової дороги стане можливим після проведення Луганським прикордонним загоном робіт з визначення та належності земельних ділянок у 50-ти метровій зоні вздовж державного кордону на ділянках Міловської селищної ради та Морозівської сільської ради для відведення їх у державну власність як земель оборонного призначення, які наразі тривають. Тому для забезпечення нормальної життєдіяльності міловчан, які щоденно користуються об'їзною ґрунтовою дорогою, потрібно її якісно облаштувати.

Учасники наради вирішили, що проведення дорожніх робіт здійснюватиметься працівниками філії «Міловський райавтодор», фінансування певних видів робіт здійснюватимуть Міловська селищна та Морозівська сільська ради. Посильну допомогу в облаштуванні дорожнього відрізку пообіцяли надати й міловські аграрії.

Нагадаємо, наприкінці серпня минулого року внаслідок блокування російською прикордонною службою ділянки автомобільної траси Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове, яка проходить територією Російської Федерації, був зупинений автомобільний рух між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка в Міловському районі. Внаслідок зазначених дій РФ виникла реальна загроза системі життєзабезпечення громадян України, які раніше транзитом слідували по зазначеній дорозі.

Облаштована об'їзна польова частина дороги Т-13-07 протяжністю 4,8 км забезпечує проїзд автотранспорту тільки у суху погоду. У осінньо-зимовий період ця ділянка ґрунтової дороги стає небезпечною для руху та майже непроїзною.