Прес-центр17 жовтня 2017, 16:10

У райдержадміністрації відбулось засідання колегії

Виконання районного бюджету за 9 місяців поточного року та підготовка підприємств житлово-комунального господарства і соціальної сфери району до роботи в опалювальний період 2017/2018 років – обговорені сьогодні, 17 жовтня 2017 року, на засіданні колегії райдержадміністрації.
У роботі колегії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Король, голова районної ради Юрій Кошута, члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій району.
З першого питання виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Лідія Дуднік, поінформувавши, що до зведеного бюджету району за 9 місяців 2017 року надійшло 103098,461 тис. грн. податків, зборів та інших неподаткових платежів, у тому числі до загального фонду (без трансфертів) – 22553,205 тис. грн, що становить 119,3 % планових призначень, до спеціального фонду – 2070,569 тис. грн. Надходження доходів по загальному та спеціальному фондам збільшилося у 1,5 рази у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. По міжбюджетним трансфертам виконання плану за 9 місяців поточного року з урахуванням змін склало 97,3 %.
Одним з основних бюджетоутворюючих джерел районного бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Його частку в структурі надходжень доходів зведеного бюджету становить 58,4%, а районного – 99,7 %. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження податку збільшилося на 5677,602 тис. грн. за рахунок підвищення рівня мінімальної заробітної плати та скасування єдиного соціального внеску, що утримується із заробітної плати працівників.
Також Лідія Анатоліївна повідомила про стан фінансування основних статей районного бюджету у звітному періоді та обсяги видатків на утримання об'єктів соціальної інфраструктури району.
Звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року було запропоновано подати на затвердження чергової сесії районної ради, із чим члени колегії погодились.
З доповіддю з другого питання виступила виконуюча обов'язки начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Оксана Жук. Вона зазначила, що усі підприємства житлово-комунального господарства і соціальної сфери району влітку провели відповідну роботу з підготовки до опалювального періоду 2017/2018 років та вжили необхідних заходів у цьому напрямку – проведення ремонтних робіт та технічного обслуговування контрольно-вимірювальних приладів, створення необхідних запасів матеріально-технічних ресурсів, погашення заборгованості за енергоносії тощо.
Головою райдержадміністрації 03 жовтня 2017 року було прийнято розпорядження про початок опалювального періоду в Міловському районі, згідно з яким виконавчим комітетам селищної та сільських рад, керівникам об'єктів соціальної інфраструктури району рекомендовано розпочати опалювальний період з 13 жовтня.
Із зазначеного питання Артур Король запропонував членам колегії прийняти розпорядження, а керівникам організацій та підприємств – тримати на постійному особистому контролі питання сталої роботи підпорядкованих установ впродовж усього опалювального сезону 201/2018 років.