Прес-центр14 вересня 2020, 22:09

У райдержадміністрації відбулось засідання оперативного штабу з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території Міловського району

Провів засідання голова райдержадміністрації – голова штабу Віталій Рукавіцин. Під час заходу члени штабу доповіли про стан виконання протиепідемічних заходів на території району.
На території району збільшилась кількість виявлення випадків інфікування на коронавірусну інфекцію. На сьогоднішній день одужало 10 осіб, продовжують хворіти 30 осіб. Більшість захворілих лікуються амбулаторно. В усіх підтверджених випадках коло контактних осіб визначено, за ними встановлений медико-санітарний нагляд.
Обговорюючи питання, голова штабу акцентував увагу членів штабу на посиленні проведення райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування району інформаційно – роз'яснювальної роботи щодо необхідності продовження виконання населенням заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Міловською селищною радою закінчено провдення дезінфекції під'їзних приміщень багатоквартирних житлових будинків та прибудинкових територій в смт Мілове.
За результатами обговорення структурним підрозділам райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування, територіальним підрозділам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій району усіх форм власності у своїй діяльності вжити заходів щодо запровадження додаткових протиепідемічних обмежень, передбачених пунктом 14 постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
Міловський відділ поліції ГУНП в Луганській області спільно з Марківським міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та органами місцевого самоврядування району продовжать здійснювати моніторингові перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину.