Прес-центр15 вересня 2017, 15:09

У районі відзначили День рятівника

Згідно з Указом Президента України від 12.09.2008 та враховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, щорічно 17 вересня наша держава відзначає День рятівника.
Рятівник – це не просто професія, це стан душі, адже своєю повсякденною самовідданою працею, пов’язаною з ризиком, він завжди готовий прийти на допомогу та виконати найважливіше своє завдання – врятувати та захистити людське життя. Приклади відваги та рішучості при виконанні службового обов’язку говорять про те, що серед наших рятувальників – тільки сильні духом і загартовані випробуваннями люди, які завжди прийдуть на допомогу.
На передодні святкового дня у районному Будинку культури відзначили професійне свято. Урочисту частину розпочав начальник  Міловського міськрайонного відділу  Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, майор служби цивільного захисту Іван Іванюк. Він привітав присутніх із професійним святом та висловив щиру вдячність за самовіддану працю, виявлену відвагу і героїзм, чесне виконання службового обов’язку та високий професіоналізм.
Вшанувати рятівників завітали гості – заступник голови райдержадміністрації Олександр Альчаков, голова районної ради Юрій Кошута та Міловський селищний голова Павло Лукянцов. Вони відзначили, що робота рятівника є складною та небезпечною, проте надзвичайно важливою, та побажали рятівникам і їх рідним здоров’я, успіхів в роботі, якомога менше тривожних викликів. Найкращі працівники відділу були нагороджені почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради.
Також зі словами привітання звернувся до присутніх голова Міловської районної ветеранської організації працівників пожежної охорони, полковник внутрішніх справ Сергій Міняйлов.
По завершенню урочистих заходів артисти районного Будинку культури привітали рятівників творчими номерами.