Прес-центр24 квітня 2019, 16:04

«Україна єдина»

Свято дитячої творчості і краси, єднання талантів дітей і майстерності педагогів, свято радості і гордості за наше підростаюче покоління, їх здобутки і перемоги стало доброю традицією освітян району. 24 квітня 2019 року у районному будинку культури відбувся районний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Таланти твої, Міловщино!» присвячений Року єдності України. Районний фестиваль відбувся з метою виявлення та підтримки юних талантів, підвищення творчого потенціалу художньої самодіяльності, поліпшення роботи у напрямку художньо - естетичного виховання. Святкова програма була представлена яскравими виступами творчих колективів закладів загальної середньої освіти, ОНЗ «Міловська гімназія» та Міловського районного центру позашкільної роботи. Активну участь прийняли вихованці ДНЗ «Калинка» Мусіївського НВК, ДНЗ «Ластівка» Міловської селищної ради, ДНЗ «Зірочка» Зориківської сільської ради, КДНЗ «Сонечко» Великоцької сільської ради.

Цього року районний фестиваль «Таланти твої, Міловщино!» був присвячений 100-річчю з дня Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З усіх куточків співучої, багатої талантами Міловщини прибули на фестиваль юні дарування, щоб показати свої здібності у вокальному, хореографічному та театральному мистецтвах. Учасники змагалися у 3-х вікових категоріях: молодша – 5-9 років, середня – 10-13 років та старша 14-17 років. Усіх присутніх привітав перший заступник голови Міловської районної державної адміністрації Віталій Рукавіцин.

Перед виходом на сцену учасники не приховували хвилювання, але завдяки підтримці своїх вчителів та вихователів кожна дитина почувала себе зіркою.

Районний фестиваль оцінювало досвідчене та неупереджене журі. Всі учасники були добре підготовлені до своїх виступів. Юні таланти вражали суддів своїми піснями, танцями та театральними постановами. Дуже багато було танців і пісень присвячених рідній батьківщині – Україні. Обрати переможця було важко – кожен номер був по-своєму яскравим. Вдало підібрані пісні, оригінальні костюми та гарні танцювальні композиції захопили суддів.

Наприкінці фестивалю усі учасники були нагороджені дипломами за активну участь та приємними подарунками.

Слова вдячності звучали на адресу всіх, хто долучився до організації та проведення заходу, а також вчителів, які навчили своїх учнів здобувати перемогу і йти до нових вершин.