Прес-центр9 квітня 2020, 13:04

Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Луганській областіщодо обробки хімічними препаратами від шкідників

Сигнальне повідомлення  № 8 від 9 квітня 2020 р.
 
      Спостерігається живлення на посівах озимої пшениці хлібною смукгастою блішкою. З появою сходів ярих зернових культур шкідник буде заселяти їх.
      Необхідно стежити за сходами ярих і посівами озимих зернових та при виявленні підвищеної чисельності хлібної смугастої блішки (30 – 50 екз на кв м) провести обприскування крайових смуг, а за необхідності і всього поля, хімічними препаратами дозволеними до використання в Україні.
 
Сигнальне повідомлення № 9 від 9 квітня 2020 р.
 
     З 5-го квітня відмічається початок льоту злакових мух. Наростання температур сприятиме масовому льоту та яйцекладці злакових мух (пшеничної, шведської, гессенської).
    Необхідно провести обстеження посівів та в період масового льоту шкідників за чисельності вище порогової ( 30 - 40 екз на 100 помахів сачка) обробити хімічними препаратами дозволеними до використання в Україні.
 
Сигнальне повідомлення № 10 від 9 квітня 2020 р.
 
      Жуки піщаного мідляка, кравчика, довгоносиків добре перезимували і можуть завдавати значної шкоди посівам.
      Щоб не допустити пошкоджень с/г культур необхідно, при виявленні на посівах (особливо ярих культур) шкідника більше 2,0 екз на кв м, обробити їх дозволеними до використання в Україні   препаратами.
      Ефективним заходом щодо недопущення пошкодження сходів є протруєння посівного матеріалу інсектицидами.
 
 
Державний фітосанітарний інспектор                                 Тетяна ДЗЮБА