Прес-центр22 серпня 2018, 17:08

Управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації інформує: Психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції у 2018 році

Управління соціального захисту населення Міловської районної державної адміністрації інформує, що Урядом внесено зміни до постанови КМУ від 12 липня 2017р. № 497 «Про затвердження Порядку використання коштів,передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції ».

Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, вимоги до суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації затверджуються КМУ та Мінсоцполітики.

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції звертається до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються копія посвідчення учасника бойових дій, або інваліда війни, учасника війни та копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Учасник антитерористичної операції самостійно обирає суб’єкта надання послуг, у якого бажає пройти реабілітацію.

Управління соціального захисту населення, протягом одного робочого дня з дня надходження заяви реєструє таку заяву та приймає рішення щодо укладання договору про надання послуг із психологічної реабілітації із суб’єктом надання послуг, якого обрав учасник антитерористичної операції. У разі отримання від суб’єкта надання послуг відмови у наданні послуг із психологічної реабілітації управління соціального захисту населення інформує про це учасника антитерористичної операції та пропонує йому обрати іншого суб’єкта надання послуг. Управління соціального захисту населення, учасник антитерористичної операції та суб’єкт надання послуг укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках. Укладені договора передаються учаснику антитерористичної операції для передачі суб’єкту надання послуг.

Оплата послуг із психологічної реабілітації проводиться управлінням соціального захисту населення шляхом відшкодування вартості таких послуг суб’єктам надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг.

Гранична вартість послуг із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції у 2018 році відповідно наказу Міністерства соціальної політики України № 591 від 26.04.2018 року складає 157,3 грн з податком на додану вартість.

Витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується учасникам АТО відповідно до Порядку виплати грошової компенсації вартості проїзду учасників АТО до реабілітаційних установ для проходження психологічної реабілітації та назад, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 року №528 на підставі поданих проїзних документів.

Пунктом 8 вищевказаного Порядку також передбачено, що не допускається спрямування бюджетних коштів на оплату послуг, які безпосередньо не пов’язані з наданням послуг з психологічної реабілітації.

Тривалість проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах складає 18 днів.

За консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися у відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення УСЗН Міловської РДА за адресою: смт. Мілове, вул. Миру 43, каб .№ 2 тел. 2-11-08.