Прес-центр15 червня 2020, 14:06

Увага! Не купайтеся в заборонених місцях – бережіть своє життя

13 червня відпочинок на озері Чистому в Сєвєродонецьку закінчився двома смертельними випадками. Водолази спільно з рятувальниками витягли з води тіла чоловіка і маленького хлопчика, які купалися в необладнаному для цього місці. Компанія вирішила розпочати пляжний сезон неподалік від встановлених банерів «Купатися заборонено. Небезпечно для життя».

На сьогодні на Луганщині паспортизовано шість місць масового відпочинку людей на водоймах – у Лисичанську, Рубіжному, Кремінній, Старобільську, Попасній та Станиці Луганській.

В усіх інших місцях купатися заборонено. Ще в травні голова облдержадміністрації Сергій Гайдай доручив керівникам органів влади на місцях до купального сезону привести у відповідність місця масового відпочинку на водоймах.

Втім місцеві жителі при цьому нехтують власною безпекою. Як наслідок, трагедія, що сталася в Сєвєродонецьку минулої суботи.

Нагадаємо, що Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій затверджено План заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах протягом купального сезону 2020 року.

Відповідно до цього рішення, місцеві органи влади повинні визначити та облаштувати місця масового відпочинку громадян на водоймах з обов’язковим дотриманням Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.

Слід зазначити, що обладнання одного місця масового відпочинку людей потребує незначну кількість коштів.

Наразі поліцейські Луганщини продовжують роз’яснювальну роботу з відпочиваючими для недопущення загибелі та травмування громадян на водоймах в період купального сезону, перебування дітей на пляжах без супроводу батьків, купання у заборонених місцях, недопущення порушення законодавства як дорослими так і дітьми.

Звертаємося до жителів області! Дотримуйтеся правил безпеки на водоймах та купатися саме там, де дозволено. Не заходьте у воду в нетверезому стані – саме через ці причини трапляється значна частина трагедій на воді.

Не наражайте себе і близьких на небезпеку.

Дбайте про своє життя!