Прес-центр7 грудня 2018, 17:12

Увага: важлива інформація!

У зв’язку з введенням у Луганській області воєнного стану до 14-00 годин 26 грудня 2018 року є загроза виникнення надзвичайної ситуації. У разі можливого виникнення або виникнення такої загрози, усе населення району повинне укриватися в захисних укриттях.
Укриттями можуть бути сховища, протирадіаційні укриття, підвальні приміщення багатоквартирних будинків, підвали жителів приватного сектору та заглиблені приміщення підвального типу.
Усі мешканці багатоквартирних будинків та будинків приватного сектору населених пунктів району повинні укриватися в підвальних приміщеннях своїх житлових будинків за місцем проживання (якщо немає підвального приміщення, заздалегідь домовлятися про укриття у сусідньому підвальному приміщенні сусіднього будинку або з сусідами приватних будинків).
Працююче населення укривається у протирадіаційних укриттях підприємств  на яких вони працюють, у разі відсутності укриття – слідують до найближчого укриття, місце розташування якого позначається показовими стрілками. Відповідно до чинного законодавства суб’єкт господарювання забезпечує своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Райдержадміністрація звертається до мешканців району не ігнорувати дану ситуацію та вжити можливих заходів щодо приведення в повну готовність підвальних приміщень багатоквартирних будинків, підвалів житлових будинків приватного сектору – прибрати сміття, установити стільці або лавки, зробити запас питної води та харчів на два-три дні, запастися ліхтариком або свічками, поставити бак або відро для відходів.